Alarko kombi su tahliyesi nasıl yapılır?
Alarko kombinin suyu nasıl boşaltılır?, Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Suyun gelmesi kesilene kadar beklemeniz ve tüm fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız tavsiye edilir.
Alarko kombinin suyu nasıl boşaltılır?
Alarko kombinin suyu nasıl boşaltılır?,
Kombi suyunu boşaltırken kombinin altında yer alan boşaltma vanasındaki musluğu saat yönünün tersine çevirmeniz gerekir. Suyun gelmesi kesilene kadar beklemeniz ve tüm fazla suyun boşaltıldığından emin olmanız tavsiye edilir. Kombinin fazla suyunu nasıl boşaltır?
Kombinin fazla suyunu nasıl boşaltır?,
Kombinin altında yer alan su basma vanası ile eğer gereğinden fazla su basıldıysa, petek vanasından su boşaltma işlemi gerçekleştirilmesi gerekir. Alarko kombi bar nasıl düşürülür?
Alarko kombi bar nasıl düşürülür?,
Peki; kullanıcı tarafından kombi suyu nasıl boşaltılır? Diye merak ediyorsanız, bunun için tahliye borusuna ihtiyaç olduğunu bilmelisiniz. Bunu ister Kombi su tahliye vanası üzerinden, isterseniz de tesisattaki ana tahliye musluğunu veya kalorifer peteklerindeki tahliye müşürünü kullanarak yapabilirsiniz. Su akıtan kombiye ne yapılır?
Su akıtan kombiye ne yapılır?,
Bunun için kaloriferin üst yan kısmında bulunan müşür bölümünü düz tornavida ya da hava alma anahtarı ile açın. Su gelene kadar açık tutun. Bu bölümün altına bir kova yerleştirerek suyun akmasını bekleyin. Su alırken basınç değerini kontrol edin ve basınç yeteri kadar düştüğünde işlemi sonlandırın. Alarko kombi tahliye vanası nerede?
Alarko kombi tahliye vanası nerede?,
Su akıtan kombiye müdahale etmeden önce kombi basınç göstergesini kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer gerekenden fazla su varsa veya basınç yüksekse bu suyu tahliye etmelisiniz. Suyu herhangi bir kalorifer peteğinden tahliye edebilirsiniz. Ardından su basıncını arttıran vananın sıkıca kapatıldığından emin olmalısınız. Kombi açıkken su boşaltılır mı?
Kombi açıkken su boşaltılır mı?,
Kombi suyu boşaltılırken kombinin alt kısmında yer alan kombi tahliye vanası kullanılır. Boşaltım esnasında vananın saat yönünün aksine çevriliyor olması oldukça önemlidir; saat yönüne çevirmeyi denediğiniz takdirde vana daha da sıkışacak ve bu sefer sizin için fazla kombi suyu boşaltma işlemi daha yorucu olacaktır. Kombi su tahliye vanası nerededir?
Kombi su tahliye vanası nerededir?,
Doldurma musluğunu açık bırakmak hiçbir zaman hiçbir kombi arızası için çözüm yolu değildir. Doldurma musluğu kombiye suyun basılmasını sağlar ve açık kalırsa kombi tesisatındaki su giderek yükselir. Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur?
Kombi basıncı 3 bar olursa ne olur?,
Kombinin hemen altında yer alan tahliye musluğu sayesinde, kombinin suyu komple boşaltılabilir. Musluğu açarak suyun tahliye edilmesinin sonucunda kombi basınç değerleri hızla düşer. Aynı işlemi kalorifer peteklerinin havasını alarak da yapılabilir. Kombi basıncı 3 bar olursa nasıl düşürülür?
Kombi basıncı 3 bar olursa nasıl düşürülür?,
Kombi basıncı 3 bar ve fazlası olursa şunlar olabilir:
Tesisatın yüksek basınç altında olması durumunda, peteklerde ve tesisat bağlantı noktalarında su sızıntıları meydana gelebilir. Fazla suyun kombiden tahliye edilmesi gerekebilir. Su boşaltıldıktan sonra kombi yeniden çalıştırılabilir. Alarko kombi su basıncı kaç olmalı?
Alarko kombi su basıncı kaç olmalı?,
Eğer bu su basıncı 3 bar ve üzerine çıktığında kombinin emniyet parçası olan 3 bar emniyet ventili fazla olan suyu dışarı atacaktır. Böyle bir durum olmadan önce eğer kombinizde fazla bar basınç olduğunu düşünüyorsanız fazla olan suyu dışarı atmanız gerekecektir. Alarko kombi su basıncı neden yükselir?
Alarko kombi su basıncı neden yükselir?,
Vanayı yavaşça açın ve kombinin basıncını manometre üzerinden izleyin. Basınç, genellikle 1 ila 1.5 bar arasında olmalıdır. Basınç doğru seviyeye gelene kadar vanayı açık tutun ve ardından kapatın. Kombi basıncı 4 bar olursa ne olur?
Kombi basıncı 4 bar olursa ne olur?,
Su basıncının yükselmesinin en yaygın nedenlerinden biri, dolum musluğunun veya sisteminin yanlışlıkla açık bırakılması veya aşırı dolum yapılmasıdır. Genleşme Tankı Sorunları: Kombilerin genleşme tankları, suyun genleşmesi ve sıcaklık değişimlerine karşı esneklik sağlar.